BEČIĆI


Budva se smatra jednim od najstarijih naselja na Jadranu, a Bečići se nalaze na samom ulasku u Budvu, deli ih poluostrvo Zavala.

Budvanska rivijera zauzima središnji dio Crnogorskog primorja, površinom od 122 km2, sa svojih 17.000 stanovnika...


Bečići je malo mesto u sklopu opštine Budva u Crnoj Gori. Nalazi se severoistočno od Budve.

Bečiće krasi jedna od najlepših plaža na Mediteranu duga 1950m. Plaža je 1935. dobila Gran pri (Grand Prix) u Parizu za najlepšu plažu u Evropi.

Bečiće je mjesto koje je poznato po kompleksu hotela koji se nalaze tik uz samu obalu mora, počev od najnovijeg Splendida, pa zatim Mediterana i tako redom. Neki od hotela su novosagradjeni, neki renovirani tako da pružaju ugodan boravak svakom posetiocu. U sklopu hotela nalaze se mnogobrojni dodatni sadržaji kako gostima hotela, tako i svim gostima Bečića.


Budući da predstavljaju spomenike prirode, plaže budvanske rivijere su pod posebnim režimom zaštite. Bečićka plaža je pjeskovita i na kopnu i u moru i u njenoj neposrednij blizini se nalazi širok spektar turističkih sadržaja. Sve je podredjeno željama mnogobrojnih turista koji, uz netaknute krasote prirode ovog kraja, uživaju u blagodetima Mediterana koji nudi neponovljiv doživljaj.

Poslednja velika investicija u Bečićima je izgradnja bulevara kroz Bečiće, čime su se značajno smanjle gužve tokom letnjih meseci, naročito u špicu sezone kada u Bečićima boravi veliki broj gostiju.

Na zapadnoj strani plaže postoji odlična zona za skijanje na vodi koja je veoma popularna među gostima. Može se lako stići do Budve preko šetališta uživajući u prekrasnim pejsažima.


Tokom letnje sezone postoji učestalio lokalni saobraćaj ka Svetom Stefanu ili Petrovcu tako da svi gosti mogu posetiti takoreći čitavu budvansku rivijeru.


Postoji ljepota koje se čovek nikada ne zasiti. Ona je ista, a drugačija. Svaki put poznato bliska, a ipak mistična i neuhvatljiva. Ona opušta, odmara, mami i zavodi. Za takvom ljepotom čovjek neprestano traga. A ako ima sreće - takvoj ljepoti se uvijek i uporno vraća. Egzotični pejzaži ne moraju uvijek biti daleki i nepristupačni.


U srcu Jadranske obale Crne Gore čeka Vas Budva i Vaš odmor za pamćenje može da počne.